Când viața este film, iar filmul e din viață…

Având de ales între a-mi număra banii și a mă uita la televizor, aseară am văzut 5 filme, consecutiv. 😉

De departe, mi-a plăcut cel mai mult acesta, extrem de sensibil, văzut pe Cinemax2, pe care vi-l recomand și vouă! 🙂

L-ați văzut?

V-a plăcut?

Tradus în românește sub titlul „Trei povești din Mumbai„, filmul este compus din trei povestioare puțin întrepătrunse dar pline de tâlc.

În prima, despre care voi și povesti în textul de față, am regăsit câteva aspecte ale vieții dintr-o corporație, unele dintre ele trăindu-le și eu pe propria piele, secvențe care pot fi înțelese cel mai bine de către cei care au experimentat astfel de locuri de munca.

Întâmplându-se in India, ele au fost transpuse augmentat și de o manieră care pentru noi pare tragicomică, dar care în realitate se regășeste în activitatea de zi cu zi din acel conglomerat social. Cum altfel decât tragicomice să percepi anunțurile pe care angajatii din companie le primesc prin megafon, de genul “din dorința de a respecta dreptul la propria opțiune a angajaților noștri, Compania a decis să nu le mai ofere apa filtrată din dozatoarele aflate în birouri. Începând de mâine, fiecare angajat este liber să consume apa mult mai sănătoasă de la robinet. Adusă de acasă!” sau “Venind în întâmpinarea plângerilor tot mai dese cum că angajații sunt frustrați că iși petrec prea mult timp făcând naveta la orele de vârf, am decis să eliminăm acest inconvenient. Astfel, începând de mâine, angajații Companiei vor petrece doar una nu două ore în traficul orelor de vârf: vor lucra încă o oră în plus, fără să fie plătiți, programul terminându-se la 7 P.M., nu la 6 P.M. Ei se vor bucura cu siguranță de eliminarea la jumătate a stresului!”.

Dar vorbind de experiențele trăite pe propria piele, mi-au stârnit amintiri aseară niște faze drăguțe din film: “Angajatul lunii va beneficia de o zi dedicată exclusiv celor ca el: va merge la mall, la cinema, la masaj și la cumpărături, totul pe cheltuiala companiei!

Va fi o zi liberă de sarcini de serviciu, fără stresul muncii de zi cu zi, dar toate activitățile alocate angajatului nu vor fi redistribuite altor colegi/superiori, ele trebuind să fie recuperate în zilele lucrătoare următoare!” 😀

Ori “Ar trebui să îl concediem pentru că gândește prea mult, noi avem nevoie de executanți, nu de oameni care să ne pună la îndoială procedeele déjà testate!” sau “Taci din gură și fii mândru că ai șansa să lucrezi pentru noi, primim zilnic zeci de cv-uri ale unor candidați dornici să ne arate că îți pot lua oricând locul!”.

Scene pe care aseară le-am urmărit cu detașare, dar care, însă, mi-au pus gândurile în mișcare.

Și cum îmi place să gândesc și să nu țin doar pentru mine descoperirile interesante pe care viața mi le scoate în cale, vă invit și pe voi să urmăriți acest film!

Cu drag! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *